Ook dit jaar hebben wij als Thuisfrontcommissie van de MAF weer een uniek aanbod van bijzondere wijnen geselecteerd.

Dit jaar hebben we een andere leverancier waardoor de twee toppers van vorige jaren niet meer terug komen, maar ook de nieuwe wijnen zijn van hoge kwaliteit zodat we die u die met vertrouwen aanbieden.

Dankzij de grote inkoop kunnen wij u deze kwaliteitswijnen voor een mooie prijs aanbieden!  In de informatie hierbeneden kunt u er meer over lezen. De opbrengst van de wijnen gaat volledig naar de MAF toe.

In de omgeving van Dordrecht worden er een tweetal wijnproefavonden georganiseerd. Op deze avonden kunt u de wijnen komen proeven en direct kopen en meenemen. De eerste avond zal zijn D.V.  vrijdag 27 november plaatsvinden bij 4Com, Jacobus Lipsweg 112  3316 BP Dordrecht. Nadere info hierover volgt later.

Voor bestellingen in de omgeving van Harderwijk en Voorthuizen kunt u een mail sturen naar het mailadres tfcbrugmans@gmail.com

Hieronder staan de wijnen die dit jaar worden aangeboden. Prijs voor alle wijnen is per doos € 36,99  (doos is 6 stuks).  Hieronder staan de nieuwe wijnen gepresenteerd.

 

 

CHARDONNAY

Deze witte wijn is gemaakt van 100% Chardonnay. Deze druif komt van origine uit de Bourgogne, maar wordt inmiddels wereldwijd aangeplant. Het is een druif die zich makkelijk aanpast aan het klimaat en garant staat voor wijnen met zachte zuren en een crèmig mondgevoel.

De smaak is rond, zacht, rijp wit fruit, licht crèmig, ziltig, aangename bitters.

Ideale begeleider bij schaal- en schelpdieren, gebakken/ gestoomde vis, salades, wit vlees (kip) en zachte

 

 

MERLOT

Deze rode wijn is gemaakt van 100% Merlot. Deze druif komt van origine uit de Bordeaux, maar wordt inmiddels wereldwijd aangeplant. Merlot heeft aroma’s van zwarte bosvruchten en staat garant voor wijnen met een zachte smaak, zonder harde zuren of tannines.

De smaak is rond, zacht en fruitig met aangename zuren en zachte tannines

Heerlijke wijn voor bij rood vlees in (rode wijn)saus, eendenborst, Licht gerijpte kazen en voor bij de

 

 

 

ALTANA BIANCO 

Altana Bianco is een frisse en fruitige witte wijn met stuivende aroma’s van witte bloemen, perzik en peer. Doet denken aan een Sauvignon Blanc, maar dan met rijper wit fruit. Breed toegankelijke, uitstekende Italiaanse borrelwijn.

Zeer geschikt bij pasta met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, wit vlees (kip) en frisse salades. Ook heel lekker voor bij de borrel.

 

 

 

Salento Rosso Ambasciatori

De Salento Rosso Ambasciatori van Cantina Sampietrana is gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, twee inheemse druiven uit de hak van Italië (Puglia). De wijn kenmerkt zich door de aroma’s van rijp, zondoorstoofd fruit, specerijen en zachte tannines. Een heerlijke wijn bij gegrild rood vlees, maar ook voor bij de borrel.

Een breed inzetbare wijn bij (anti)pasti, (gegrilde) vleesgerechten en zachte, lichtgerijpte kazen.

Deze wijn is de vervanger van de” Castillio” (de wijn met het goudkleurige netje) van afgelopen jaren.

 

 

SYRAH

Deze rode wijn is gemaakt van 100% Syrah, ook wel bekend als Shiraz. De druif komt van origine uit het Midden-Oosten, maar werd vooral bekend door de aanplanting in het Rhône-dal (Frankrijk). De Syrah-druif geeft stevige, peperachtige wijnen met aroma’s van zwarte bessen, tabak, drop en zwarte olijf. Syrah heeft een diepe donkerrode kleur en is steviger in structuur dan een Merlot.

De smaak is fruitig in de aanhef, daarna rond, licht stevig, peperig. Een heerlijke wijn voor bij gegrild rood vlees, salamiworst en borrel.