Blog:
Rollercoaster van emotiesDeze week is een emotionele rollercoaster.

Zondag hadden we een hele mooie dag, met een extra lange worship van 4 uur. Het was zo bijzonder om met zovelen God te prijzen, samen te bidden voor zo’n lange tijd. We mochten er bij stil staan dat we, in Christus, kinderen van God zijn en daardoor geen slaven meer, vrijgekocht door Hem! Zo’n mooie boodschap, je bent bovenin de achtbaan…

Dan komt de volgende dag en moet je een pakket lezen voor het vak ‘Performing Arts in Mission’. Dit vak leert ons om door middel van drama moeilijke onderwerpen onder de aandacht te brengen. Deze en aankomende week gaat het over mensenhandel. Het pakket dat we moesten lezen was samengesteld uit boeken en websites en bestond o.a. uit ervaringen en feiten. Iedereen weet dat dit gebeurt, maar in welke mate en wat er allemaal gebeurt heb je soms geen idee van.

Hoewel het verboden is, zijn er vandaag de dag rond de 35 miljoen! mensen slachtoffer van moderne slavernij. Waarvan 60-80% vrouwen en 50% kinderen. Het gaat hier niet over mensen die ergens voor veel geld naartoe gesmokkeld worden en daarna vrij zijn. Het gaat over mensen die, vaak onder valse voorwendselen, ergens naartoe gebracht worden en vervolgens onder dwang moeten werken, onder vreselijke omstandigheden uitgebuit worden. Denk aan werven van kindsoldaten, kinderarbeid, gedwongen arbeid op plantages e.d. en prostitutie. En dit gebeurt overal! Al snel denk je aan landen als India o.i.d. maar dit gebeurt ook in Engeland (10-13 duizend!), en zeker ook in Nederland! Hoe heftig om deze ervaringen en feiten te lezen.

De afbeelding hierboven is zo sprekend, het is van de website: www.stopthetraffik.co.uk Een goede website voor meer informatie.

Dinsdag tijdens Perfoming Arts kwam er een vrouw haar ervaringen delen die zich al jaren voor inzet tegen mensenhandel. Met wat rollenspellen hebben we gezien hoe complex het allemaal kan zijn. Haar oproep was niet alleen verantwoorde (fairtrade) producten te kopen, maar ook goed om je heen te kijken of er verdachte dingen in je buurt gebeuren.

Het doet me echt pijn in mijn hart. En dan denk ik aan God… Ik zie hier nog maar een klein gedeelte, kan niet de hele omvang bevatten. Hoeveel pijn en verdriet moet Hij hebben om wat er met deze mensen gebeurt? Zijn gebod is om onze naasten lief te hebben!

In het pakket stond een gedicht dat eindigde met: ‘What I’ve become is not who I am, We both were created by the same hand’. Graag wil ik jullie oproepen om voor deze mensen te (blijven) bidden.

Reinate