Blog:
Vive la France!De eerste week in Frankrijk zit erop! We verblijven in de grote stad Lyon waar we voor 6 weken een intensieve taaltraining Frans volgen.

Maandag was het dan zover, de eerste schooldag. Het is een internationale taalschool waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen. Ons klasje bestaat uit een Duitser, een Japanner en drie Mexicaanse dames. Om negen uur begon de eerste les. Het begon in het Frans. Wij dachten: wanneer zal de Engelse uitleg komen van de grammatica? Die kwam er niet! Alles, werkelijk alles wordt in het Frans gedaan. Dit is een hele goede, maar ook een hele intensieve manier om het te leren. Na de eerste dag tolde ons hoofd dan ook helemaal van alle indrukken en informatie die je naar je toe krijgt.

Dinsdag was het een nationale feestdag en waren we vrij. We zijn toen er even lekker uit geweest. De volgende dagen waren ook erg intensief, maar beetje bij beetje merkten we ook dat we steeds meer gaan begrijpen. Als de lessen klaar zijn lopen we een half uur door de stad richting ons gastgezin. We wonen in bij een Frans gastgezin waar ook alleen Frans wordt gesproken. Meestal gaan we eerst even ontspannen op onze kamer om vervolgens bij het avondeten ons weer onder te dompelen in het Frans. Kortom, Frans, Frans en nog eens Frans!

Het gastgezin is een warme familie bestaande uit vader Max, moeder Laurence en dochter Lea van twaalf. We voelen ons er goed thuis en Laurence spreekt een heel klein beetje Engels. We hebben een eigen kamer en bij het ontbijt en avondeten kunnen we zo aanschuiven. We voelen ons erg gezegend met de mogelijkheden die we hier krijgen.

Hoewel het erg intensief is genieten we er ook erg van! Lyon is een prachtige stad met veel leuke dingen. We sluiten deze eerste week maar eens af met een heerlijk Frans wijntje. Vive la France!