Blog:
Kerst in JubaWe hebben een mooie week achter de rug waarin we allerlei verschillende dingen hebben gedaan.

Afgelopen zaterdag hebben we vrienden geholpen met het maken van voedselpakketten. Elke kerst delen zij deze pakketten uit aan hele arme en kwetsbare mensen die hier op de begraafplaats wonen. Dit jaar konden ze ook mensen uit een andere arme wijk een pakket geven. In totaal werden er 500 pakketten gemaakt. In elk pakket gingen rijst, bloem, een flesje olie, zeep, houtskool, zout, suiker, melkpoeder, biscuitjes en thee. We deden dit bij een weeshuis dicht bij onze compound (Confident Children out of Conflict, CCC) en veel kinderen vonden het geweldig om mee te helpen.

Dinsdagochtend mochten we helpen om deze pakketten uit te delen. Ook dit gebeurde weer bij het weeshuis. Er zat al een grote groep te wachten toen we aankwamen. Wat was het mooi om deze mensen die zo weinig hebben en zoveel hebben meegemaakt een pakket cadeau te kunnen geven!

Tegelijkertijd weet je ook dat dit maar een klein lichtpuntje is in hun zware leven. We bidden dan ook vooral ook dat ze hèt cadeau van kerst mogen leren kennen. De komst van Immanuel, God met ons.

Er was veel dankbaarheid die morgen. De ‘shukran’s’ en brede glimlachen staan in ons geheugen gegrift.

En dan te zien hoe ze de pakketten meenemen, voornamelijk op hun hoofd. Maar hoe doe je dat als je in je eentje vijf pakketten moet dragen? Geen probleem hoor, dan leg je er gewoon (met een beetje hulp) vier op je hoofd en één in je hand.

Naast deze actie, waar we graag een nieuwe traditie van gaan maken, hebben we tijd samen met vrienden en collega’s doorgebracht. Samen eten, carols zingen en spelletjes doen.

Dankbaar voor deze mooie mensen om Jezus geboorte mee te vieren, nu we ver weg zijn van onze eigen familie.