Blog:
Hoe laad jij jezelf op?We zijn nu bijna twee weken in Zuid-Soedan.

Zoveel nieuwe indrukken… Een veel groter team. Naast zo’n 10 internationale staf werkt er rond de 40 nationale staf. Veel namen om te onthouden, veel nieuwe mensen om te leren kennen.

Zoveel nieuwe indrukken… Johan is sinds woensdag begonnen met werken, terwijl ik probeer uit te vinden wat je waar kunt kopen. Ook ben ik met verschillende vrouwen op pad geweest om te zien wat zij hier doen.

Zoveel nieuwe indrukken… Een nieuwe stad. Je weg leren vinden. Gelukkig hebben we ook hier weer een fijn team die ons probeert wegwijs te maken.

Nu kost alles ons nog veel energie. Gistermorgen was de vraag bij mijn kopje thee erg toepasselijk: ‘Hoe laad jij jezelf op?’. Ook dat moet je opnieuw ontdekken in een nieuw land. Toen ik daar over aan het nadenken was bedacht ik dat één van de dingen die mij energie geven, mijn stille tijd is. Vooral het meezingen met aanbiddingsliederen. Ik zat op ons balkon en bedacht dat ik muziek op mijn telefoon moest zetten, zodat ik ook daar muziek kan luisteren, toen één van onze buren een aanbiddingslied ging luisteren en ik ervan mee kon genieten. God zij dank dat dat iets is wat ook hier in Zuid-Soedan mogelijk is. God geeft elke dag nieuwe kracht!