Blog:
En weer verhuizen…En weer verhuizen!

Na diverse gesprekken met MAF kunnen we nu meer delen over onze toekomstplannen met MAF. Johan zal de rol van programma manager in Liberia op zich gaan nemen. Als programma manager ben je eindverantwoordelijk voor het programma en geef je leiding aan het hele team. Een drukke baan met de nodige uitdagingen. Om ons goed voor te bereiden op deze nieuwe rol, zullen we volgende week voor een paar maanden naar Kenia verhuizen om daar de nodige training en voorbereiding te krijgen. Vervolgens hopen we in het najaar op verlof naar Nederland te komen. Na ons verlof zullen we naar Liberia vertrekken.

Dit betekent dat we weer aan het inpakken zijn. De afgelopen jaren zijn we daar aardig handig in geworden. Nu is inpakken het makkelijkste deel van verhuizen. Er komt helaas heel wat meer bij kijken. We veranderen niet alleen van huis, maar ook van programma en land. Dat betekent weer afscheid nemen van onze collega’s die tegelijkertijd onze buren en vrienden geworden zijn. Het betekent dat je weer moet settelen in een nieuw programma, met nieuwe collega’s/buren waarmee je hoopt dat je ook weer mooie vriendschappen op kunt bouwen. Het betekend weer een nieuwe cultuur en taal leren. Voor Reinate is het weer afwachten wat er op haar pad komt om te doen.

We zullen in de komende tijd dus twee keer verhuizen. Gelukkig kennen we het programma in Kenia al wel een beetje. Hierdoor zal deze overgang iets minder groot zijn dan wanneer je helemaal nieuw in een land komt. Toch zullen we ook daar onze draai weer moeten gaan vinden.

We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van de mooie mensen die we hier hebben leren kennen! Tegelijkertijd zijn we ook allebei enthousiast over de nieuwe uitdagingen, met een gezonde dosis spanning erbij. We zijn vooral God dankbaar dat, ondanks dat het vliegen niet meer kan, we wel weer op een andere manier dienstbaar mogen blijven binnen MAF.