Blog:
Eerste dagen in MadagaskarHet is alweer twee weken geleden dat onze uitzenddienst was. Wat was het een bemoedigende dienst! Mooie woorden door de preek en de toespraken. Wat bijzonder om zoveel mensen de hand te schudden en gedag te zeggen.

Maandag 10 april was het dan zover. Onze vlucht naar Madagaskar. We zijn door onze familie uitgezwaaid op Schiphol. Afscheid nemen is altijd lastig, maar het was fijn dat ze mee waren. We mogen weten dat het goed is zo. Na jaren van voorbereiding waren we er ook aan toe om te gaan. We mogen weten dat God met ons meegaat. Gelukkig denkt onze familie er net zo over, dat maakt het afscheid een beetje makkelijker.

We zitten hier in een gastenverblijf van MAF. Dit huis delen we met de fam. Nagel, die in Zuid-Soedan gaan werken en twee Zwitserse jongens die hier een soort stage lopen.

Johan moest gelijk de volgende dag aan de slag. Dit was best intensief. De laatste tijd is Johan van het een overgegaan in het ander. Soms zonder de tijd om het allemaal te verwerken. In Tsjaad zullen we wat meer tijd krijgen om te acclimatiseren en wat rust te nemen. De eerste week kreeg hij theorie en daarna vervolgden ze de training in het vliegtuig. De training verloopt goed en Johan vliegt heel Madagaskar door om te wennen aan het type toestel dat ook in Tsjaad gebruikt wordt.

Voor Reinate is het heel anders. De vrijheid is beperkt doordat alles hier wat verder uit elkaar ligt. Je bent dan erg afhankelijk van anderen voor vervoer. Doordat we hier maar twee weken blijven investeer je ook niet erg in lokale contacten of werk. Wel gaat ze af en toe samen met Marlies Nagel op pad om een klein beetje van het land en de lokale bevolking te zien.

Madagaskar is een eiland met een mooie natuur. En dan hebben we nog maar een heel klein stukje van het grote eiland kunnen zien. Er zijn erg veel rijstvelden. Veel mensen hebben een stukje grond waar ze rijst op verbouwen om van te kunnen leven. Vooral op het platteland is het leven zwaar en moeten de mensen hard werken om te overleven.

We hopen dat we in Tsjaad een betere internet verbinding hebben, dan zullen we wat foto’s op onze site zetten.